Acceptatie ziektekostenverzekering

Gedeeltelijk bestaat er voor de ziektekostenverzekering geen weigering. Inderdaad, gedeeltelijk, want er zijn onderdelen binnen de ziektekostenverzekering waarvoor een verzekeraar wel degelijk het recht heeft om uw aanvraag naar de prullenbak te verwijzen. Dat is natuurlijk vervelend om mee te maken indien het u een keertje overkomt, maar met alle verzekeraars kunt u vast ergens terecht, al zal het dan dus misschien niet de verzekeraar zijn waar u eigenlijk bij had willen zitten met uw ziektekostenverzekering.

Basispakket

Zoals gezegd bestaat er slechts de kans op een gedeeltelijke weigering bij de ziektekostenverzekering en het gedeelte waarvoor dit dus niet geldt is het basispakket. Bij de ziektekosten vergelijken weet u dus in elk geval dat de basisverzekeringen die u ziet gegarandeerd zijn en dat is natuurlijk helemaal gunstig indien dat het enige is waar u interesse in heeft. Wanneer uw ziektekostenverzekering echter ook nog extra dekkingen moet bevatten kan het een ander verhaal zijn.

Extra dekking

Wanneer u bij ziektekosten vergelijken ook nog extra dekkingen nodig heeft bestaat er wel de kans op een weigering. Nu is het zeker niet zo dat dit snel zal gebeuren, maar wanneer een ziektekostenverzekeraar veel kosten aan u verwacht te hebben kan hierop dus wel een weigering worden gebaseerd. Voordeel is wel dat wanneer u een goedkope basisverzekering heeft gevonden u deze wel zou kunnen laten staan bij de verzekeraar die u vervolgens voor de extra dekkingen heeft geweigerd. Deze zou u vervolgens elders kunnen proberen onder te brengen als u daar niet wordt afgewezen.

Previous post: