Leeftijd ziektekostenverzekering

De ziektekostenverzekering geldt voor iedereen. De ziektekostenverzekering kost echter pas geldt vanaf het moment dat u wettelijk volwassen bent en dat is dus vanaf 18 jaar. Tot die tijd is het wel noodzakelijk een ziektekostenverzekering te hebben, maar deze wordt door de overheid vergoed. Deze vlieger gaat dan wel alleen op voor het basispakket, maar als het daar dus bij blijft is de ziektekostenverzekering dus in feite gratis.

Gratis ziektekostenverzekering

De gratis ziektekostenverzekering geldt tot en met 18 jaar. De verzekering moet dus ook gewoon tot die leeftijd wel afgesloten worden, maar de kosten komen voor het basispakket te vervallen. Direct op het moment van volwassen worden vervalt deze regel. Plots zijn dan de kosten voor uw eigen rekening en vanaf dat moment wordt ziektekosten vergelijken natuurlijk nog veel interessanter dan dat het eerst het geval is.

Verplichting

Rondom de ziektekostenverzekering geldt altijd een verplichting en het is dus nooit een keuze die u heeft. U kunt dus niet bij uzelf denken dat u even wat geld op zak houdt door gewoon eens een jaartje te kijken hoe het zonder ziektekostenverzekering gaat, want dat is gewoonweg niet toegestaan. Van uw kant uit zou het overigens ook helemaal niet handig zijn als u geen ziektekostenverzekering zou hebben, want daarvoor is het een veel te waardevolle verzekering.

Next post: